Studenti gymnázia jedou do Říma na audienci u papeže

Kroměřížský deník | 14.11.2017 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: (hed) | Téma: Senátoři - Horská Miluše

Kroměříž – Stovka studentů Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži vyrazila včera směr Řím: ve středu je tam totiž čeká výjimečný zážitek, generální audience u úřadujícího papeže Františka. „Při této příležitosti jej studenti jako zástupci mladých lidí z celé České republiky požádají o možnost uspořádat Světový den mládeže v Praze. Návštěva papeže zároveň připomene také výročí svatořečení Anežky České a roli studentů v dějinách 20. století, “ poznamenala mluvčí Celostátního setkání mládeže Anna Sýkorová.

Pokračování na straně 3 Studenti gymnázia jedou do Říma na audienci u papeže

Dokončení ze strany 1

Žádost o pořádání Světového dne mládeže (SDM) v Praze podal ve Vatikánu koncem května jménem České biskupské konference její předseda kardinál Dominik Duka OP. Pokud by papež František rozhodl o konání této akce v České republice, konala by se patrně v roce 2021 nebo 2022.
Tuto středu tak do Vatikánu kromě studentů kroměřížského Arcibiskupského gymnázia zamíří také delegace tvořená zástupci státu i církve, aby papeže Františka pozvali oficiálně do Prahy. Nechybí v ní například místopředsedkyně Senátu Miluše Horská, pražská primátorka Adriana Krnáčová nebo primátor statutárního města Olomouc a zároveň moravské metropole Antonín Staněk.